Betalingen in e-commerce: de sleutel tot een professionele omnichannel klantreis

In de wereld van e-commerce is het accepteren van betalingen cruciaal voor het succes van je online winkel. Of je nu net begint of al gevestigd bent, het betalingsproces verdient aandacht. Door alle betalingen uniform te verwerken, in de winkel en online, creëer je een naadloze en professionele klantreis. Deze blog behandelt waar je aan moet denken bij het starten met e-commerce en hoe CCV als partner in betalingen je kan helpen.

Betalingen als essentieel onderdeel van de omnichannel klantreis

Een omnichannel klantreis verwijst naar de naadloze en consistente ervaring die klanten hebben wanneer ze interactie hebben met een bedrijf via meerdere kanalen, zoals in de winkel, online, via mobiele apps, sociale media, etc. Het omvat een geïntegreerde en uniforme benadering van klantinteracties. Dit is ook erg belangrijk als het gaat om betalingen.
Het accepteren van betalingen is niet alleen een transactie, maar ook een belangrijk onderdeel van de totale winkelervaring voor klanten. Of ze nu in de winkel zijn of online winkelen, klanten verwachten een soepele betalingservaring. Door betalingen op dezelfde manier te verwerken, creëer je een uniforme uitstraling en zorg je ervoor dat klanten zich vertrouwd en tevreden voelen, ongeacht het kanaal dat ze gebruiken. Lees in deze blog meer voordelen van omnichannel.

Kies de betaalmethode die past

iDEAL, PayPal, Visa, Apple Pay en nog vele andere betaalmethoden stellen klanten in staat om vandaag de dag online te betalen. Voor de consument zijn naast gebruiksgemak, ook snelheid en veiligheid belangrijke voordelen. Vooral PayPal, maar ook iDEAL met mobiel bankieren zijn voorbeelden waarmee je vlot een betaling kan doen.

Daarnaast ben je als webwinkelier verplicht om achteraf betalen aan te bieden. Je kunt dit doen door betaalmethoden zoals Zinia of Klarna aan je webshop toe te voegen. Onderzoeken tonen aan dat het aanbieden van verschillende en relevante betaalmethoden conversie verhogend werkt. Het is van belang om de juiste betaalmethoden te selecteren en aan te bieden aan je klanten. Maar hoe doe je dat?

Geïntegreerde oplossing voor het accepteren van verschillende betaalmethoden

Voor een succesvolle online verkoop in Nederland is het essentieel om iDEAL aan te bieden. De meeste transacties worden via deze betaalmethode voltooid. Bij het selecteren van andere betaalmethoden, zoals PayPal en Creditcard, moet je rekening houden met aankoopbescherming (bijvoorbeeld een terugbetaling wanneer een pakket niet ontvangen is).

Het aanbieden van achteraf betalen, kan vertrouwen scheppen bij klanten en flexibiliteit bieden bij het betalingsproces. Hoewel de transactiekosten voor achteraf betalen vaak hoger zijn, zorgen deze betaalpartners ervoor dat je als webwinkelier het bedrag ontvangt, zelfs als de klant niet betaalt.

Een Payment Service Provider (PSP), zoals CCV Online Payments, bied een geïntegreerde oplossing voor het accepteren van verschillende betaalmethoden. Met één contract bied je eenvoudig iDEAL, achteraf betalen en creditcardbetalingen aan. Lees hier verder over PSP.

Wij helpen je graag verder

Het aanbieden van een echte omnichannel shopervaring heeft vele voordelen voor zowel jou als ondernemer als voor je klanten. Door een uniforme betalingservaring te bieden, kun je klanten gemakkelijk van kanaal laten wisselen. Dit vergroot de flexibiliteit en gemak voor je klanten, wat kan leiden tot hogere klanttevredenheid en loyaliteit.
Wij helpen je graag verder met de integratie van betaaloplossingen in jouw webshop. Neem geheel vrijblijvend contact op met onze specialisten en daag ons uit om jouw webshop tot een succes te maken. Regel ook je online betalingen via CCV. Online Payments is dé betaaloplossing voor je webshop en e-commerce transacties.