5 tips voor een gebruiksvriendelijke beauty website

website beauty

Je website is het online visitekaartje van je beautysalon. Het is enerzijds de plaats om je bezoekers te informeren van je aanbod en prijzen, maar anderzijds wil je met je website ook overtuigen en inspireren. Binnen online marketing geldt de regel: “Mensen hebben slechts enkele seconden de tijd om te vinden wat ze zoeken. Als ze het dan niet hebben gevonden, haken ze af.” Zorg er dus voor dat je onmiddellijk de aandacht trekt en mensen uitnodigt om verder door te klikken op je website.

Hoe je dat het best doet, ontdek je in deze blogpost.

1 Informeer
2 Overtuig
3 Breng de technische vereisten in orde
4 Speel in op de periode van het jaar
5 Maak duidelijk wat je van je bezoekers verlangt

1 Informeer

Als je mensen naar je salon wil lokken, moeten je contactgegevens natuurlijk duidelijk vindbaar zijn. Het spreekt voor zich dat je je persoonlijke gegevens, adres, telefoonnummer en e-mailadres vermeldt. Wat betreft de locatie, is het altijd handig om een kaartje toe te voegen, en geef hierbij ook informatie over de parkeergelegenheid of mogelijkheden met het openbaar vervoer. Naast de contactgegevens, voeg je een korte biografie van jezelf toe. Schrijf een leuk tekstje waarin je jezelf voorstelt en vooral terugkoppelt naar je motivatie om de beautysector te bestrijken. Mensen vinden het altijd fijn om de persoonlijkheid achter je salon te leren kennen. Daarnaast communiceer je duidelijk je aanbod. Welke behandelingen bied je aan, voor welke prijs, en hoeveel tijd reken je?

Verder zijn er heel wat beauty fans op zoek naar tips en tutorial video’s, zodat ze zelf thuis kunnen experimenteren. Hoewel vooral sociale media de plek bij uitstek is om dergelijke content te verspreiden, kan het zeker een meerwaarde zijn om hier met je website op in te spelen. Heb je zelf een nieuwe techniek, baanbrekend product of trend ontdekt? Schrijf er dan een leuk artikel over en deel het op je website. Als mensen geïnspireerd raken van de content die je deelt, is de kans groter dat ze later een afspraak bij je boeken.

2 Overtuig

Zijn je websitebezoekers voldoende geïnformeerd over jouw salon? Dan is het tijd om hen te overtuigen. Dit kan met je content: breng duidelijk naar voren waarom jouw behandelingen uniek zijn, wat je salon zo aangenaam maakt, welke speciale diensten je aanbiedt (bv. huidanalyse), etc. Maar als je echt wil overtuigen, zal je het best scoren met beeldmateriaal. Een van de eerste zaken die je bezoekers te zien moeten krijgen, zijn foto’s van de mensen die je hebt opgemaakt. Voeg daarom een selectie uit je portfolio toe aan je homepagina. Je kan de afbeeldingen naast elkaar plaatsen, of om de pagina dynamischer te maken, werk je met bewegende beelden of video. Maak er bovendien een gewoonte van om na iedere behandeling feedback te vragen, en voeg enkele quotes toe. Ze ogen niet alleen mooi op je website, maar werken ook overtuigend.

Verwijs tot slot naar je sociale mediakanalen door hun icoontjes toe te voegen. Daar kunnen je websitebezoekers ongetwijfeld nog heel wat extra beeldmateriaal van je terugvinden. Ontdek onze contentvoorbeelden om je kanalen op een creatieve manier in te zetten.

mascaraborstel

3 Breng de technische vereisten in orde

Je website mag er nog zo mooi uit zien, als er geen rekening werd gehouden met de technische vereisten, zal hij maar moeilijk of zelfs niet gevonden worden in zoekmachines. Ontdek hier ons uitgebreide stappenplan om hoger te scoren in zoekmachines. De checklist is trouwens zowel voor je website als webshop toepasbaar.

Bij CCV ontvang je bovendien de nodige technische ondersteuning op maat, als je zelf een webshop bouwt of laat bouwen. Benieuwd naar een getuigenis? Ontdek hoe Nathalie haar schoonheidsinstituut uitbreidde met een webshop.

4 Speel in op de periode van het jaar

Steek je website regelmatig in een nieuw jasje door in te spelen op de periode van het jaar. Zo zijn er tijdens de zomermaanden heel wat koppels die in het huwelijksbootje stappen. Hier kan je gebruik van maken door op je website foto’s van bruidjes of bruidsparen te plaatsen. Verder kan je ook je aanbod voor het trouwseizoen extra in de verf zetten en er passende blogposts aan toevoegen.

Weddingboeket

5 Maak duidelijk wat je van je bezoekers verlangt

Mensen bezoeken je website natuurlijk niet zomaar. Ze zijn op zoek naar een specifieke schoonheidsbehandeling of beauty tips. Zorg ervoor dat je bezoekers een actie kunnen ondernemen op je website en hierbij hun e-mailadres achterlaten, zodat jij weet wie op je website belandt. Zo kan je hen uitnodigen om zich in te schrijven voor je nieuwsbrief, verder te klikken naar je voorbeeldcreaties, je blogposts te lezen en natuurlijk om een afspraak te boeken. Leid je klanten naar de handeling die jij wil dat ze uitvoeren. Voorzie je een knop ‘Maak een afspraak’, zorg er dan voor dat die alle aandacht trekt en dat die onmiddellijk in het oog springt.

Het is aangeraden om de gratis tool Google Analytics te gebruiken. Op die manier kan je bijhouden welke pagina’s het meest bezocht worden, hoeveel tijd er gespendeerd wordt, op welke pagina’s het vaakst weggeklikt wordt, etc.

Toch blijft de beste manier om te achterhalen of je website voldoende gebruiksvriendelijk is, is door de vraag te stellen aan je klanten. Vraag hen hoe ze bij jou zijn terechtgekomen. Hebben ze je website geraadpleegd? Was die voldoende duidelijk? Hebben ze de informatie waarnaar ze op zoek waren onmiddellijk gevonden, etc? Worden die vragen negatief beantwoord, dan breng je best enkele aanpassingen aan om je website klantvriendelijker te maken.

Meer info?

Vragen over de betaalterminals die het meest geschikt zijn in jouw beautysalon? Ontdek ons aanbod.
Vragen over de e-commerce oplossingen die het meest geschikt zijn in jouw beautysalon? ontdek ons aanbod.