Hoe ga je om met een tijd waar er minder cash wordt gebruikt?

Betalingen met cash geld zitten in een neerwaartse spiraal. COVID-19 heeft deze trend alleen maar versterkt. Zo zijn, volgens Mastercard, contactloze betalingen in 2020 met maar liefst 25% gegroeid ten opzichte van 2019. En in maart 2020 steeg de online verkoop ook met 25% op twee weken tijd. Maar wat betekent dit voor jou als handelaar en hoe ga je hiermee om?

De tanende populariteit van cash geld

Dat we met z’n allen steeds minder cash geld betalen, was al een feit in 2019. Toen wonnen bijvoorbeeld contactloze betalingen al stevig aan populariteit. Dat hoeft niet te verbazen. Wie contactloos betaalt, betaalt veel sneller dan op de traditionele manier. Je hoeft enkel jouw bankkaart, smartphone of wearable dichtbij de betaalterminal te houden en het is gebeurd. De coronacrisis heeft het aantal contactloze betalingen dan ook flink doen stijgen. Ze werden gezien als een manier om de verspreiding van het virus tegen te gaan, waardoor steeds meer mensen het veiliger vonden om op deze manier te betalen.

Maar niet enkel contactloze betalingen zijn populair. Ook het aantal online  verkopen zit in de lift. Niet onlogisch als je bedenkt dat steeds meer handelaars zijn overgestapt op een webshop of dat de consument tijdens de eerste lockdown heel wat producten enkel online kon bestellen.

De impact op jouw zaak

Het is niet meer dan logisch dat jij als handelaar hierdoor de nodige gevolgen ervaart. Misschien aanvaard je tot op dit punt nog altijd enkel cash betalingen? Of hou je de webshopboot nog wat af? We vermoeden echter dat je binnenkort toch de stap richting betaalterminal of webshop zal moeten zetten. Ondanks het feit dat dit je wat zal kosten, zal je er heel wat klanten en extra omzet mee winnen. Want als klanten op hun eigen manier in je fysieke of online zaak kunnen betalen, kopen ze sowieso (meer).

Maar wat kost dat nu eigenlijk?

Je kan ervoor kiezen om een betaalterminal te kopen of te huren. In het eerste geval kan dat een zware investering zijn. Bij CCV variëren de prijzen tussen 129 euro en 895 euro, afhankelijk van het toestel dat je voor jouw zaak kiest. Hou hiernaast ook rekening met jouw transactiekosten (vanaf € 0,075 per transactie) en de kost voor jouw serviceovereenkomst.

Maar je kan ook een betaalterminal huren. Dan betaal je maandelijks 39, 49 of 59 euro, afhankelijk van de betaalterminal en aantal transacties. Alle kosten zijn in deze maandelijkse prijs inbegrepen: huur van het toestel, transacties en service. Qua service bieden we je hier standaard onze Service Plus-overeenkomst aan. Heb je problemen? Dan komt één van onze techniekers je binnen de 24 uur helpen, ook op zon- en feestdagen.

Kan je het idee van een webshop niet van je afschudden? Misschien hoeft dat ook niet. Bij CCV kunnen we je hier perfect in ondersteunen met twee opties. Je kan jouw webshop volledig op maat van jouw wensen laten maken door ons ervaren team van experts. Of je maakt hem gewoon zelf.