Fibre Mood: hoe twee dames de wereld veroveren met hun passie voor stof!

Fibre Mood Isabelle en Teresa

Hou je ervan om je eigen kledij te naaien? Dan is de kans groot dat je al van Fibre Mood hebt gehoord, een community voor mensen met een passie voor naaien. Het eerste magazine verscheen pas vorig jaar,  maar ondertussen bereikt de naaicommunity al leden tot in Australië.Voor de online verkoop van hun patroonboeken, PDF-patronen en de verwerking van hun online transacties kozen bezielers Teresa en Isabelle voor CCV.

Fibre Mood is meer dan alleen de online verkoop van naaipatronen. Leg uit!

Isabelle: “Dat klopt! Ons grootste doel is het inspireren van mensen, om creatief bezig te zijn en trendy kledingstukken te maken voor zichzelf én hun omgeving. Ons motto is niet voor niets ‘Make it Yours! Create, Share, Inspire’.

Online komt dit tot uiting in onze community, waar mensen hun passie voor naaien delen op ons platform. Dat staat vol concrete tips & tricks, duidelijke werkbeschrijvingen, begeleiding bij de stofkeuze én stijladvies. Offline leidt dat tot ons tweemaandelijks magazine waarin je zowel leuke patronen en trends als creaties van collega-naaisters terugvindt!”

Waarvoor staat de naam Fibre Mood?

Isabelle: “Aangezien we ons niet enkel op de Belgische markt focussen, waren we op zoek naar een naam die in elke taal goed en sterk klinkt. We willen bovendien twee kernboodschappen uitdragen: het materiaal en technische aspect enerzijds, maar ook de passie en het gevoel die met naaien gepaard gaan. Met de naam Fibre Mood tikken we beide zaken af! Een leuke extra is dat de naam goed blijft hangen.”

Jullie product is erg visueel. Welke kanalen zetten jullie in om jullie doelgroep te bereiken?

Isabelle: “Met onze wekelijkse nieuwsbrief proberen we zowel te inspireren, te informeren als commerciële acties te ondersteunen. Ook dankzij onze partnerships met De Roze Doos en Femma bereiken we heel wat jonge mama’s. Daarnaast zetten we sterk in op Facebook en Instagram. Daar zie je in één oogopslag waar Fibre Mood voor staat en vind je een combinatie van eigen fotomateriaal en realisaties van onze sewistas/blogsters!”

Fibre mood sewista

Hoe zijn jullie bij CCV terecht gekomen?

Isabelle: “Bij de opstart van Fibre Mood heb ik natuurlijk de vergelijking gemaakt tussen verschillende bekende webshoppartijen. Toen ik mijn man zo positief hoorde vertellen over CCV Shop ben ik ook daar ten rade gegaan. Een maandje gratis proberen via het S-pakket was voldoende om mij over de streep te trekken!”

Wat zijn jullie ervaringen met het platform en de online betalingen?

Isabelle: “Wij vinden het een betaalbaar, eenvoudig te beheren en professioneel platform. Fibre Mood is ondertussen ook internationaal actief, wat specifieke vereisten met zich meebrengt, maar ook dat lukt eenvoudig met CCV Shop. Door ons productsegment zijn de integraties met o.a. Facebook, Pinterest en Instagram erg aangenaam. Als we ergens mee vastzitten kunnen we ook altijd terecht bij de supportmedewerkers voor een snel en correct antwoord.”

“Wat de betalingen betreft, was het vooral van belang dat we naailiefhebbers van over de hele wereld vlot kunnen bedienen. Een geïntegreerde betaalprovider is hierbij echt een luxe! Voor ons geen aparte contracten meer met de verschillende betaalmethodes, maar een centraal beheer door CCV. Bij het kiezen van de betaalmethodes is het erg belangrijk te luisteren naar je doelpubliek. Wij merken dat 70% van onze orders uit het buitenland komen en dat PayPal veruit de populairste betaalmethode is in alle landen waar Fibre Mood actief is!” aldus Isabelle.

Ondertussen ligt het patroonboek al in meer dan 15.000 verkooppunten in België, Frankrijk en verder. Het gaat dus hard! Waarvan dromen jullie nog?

Isabelle: ”Momenteel telt onze naaicommunity meer dan 18.000 leden. Dit aantal willen we graag zien groeien.We streven dan ook naar een verdubbeling tegen eind dit jaar! Daarnaast willen we in nog een aantal landen onze digitale aanwezigheid uitbreiden naar een fysieke. Plannen genoeg dus!”

Welke tip hebben jullie voor collega-ondernemers?

Isabelle: “Definieer van bij het begin de waarden van jouw onderneming. Eens vastgelegd raad ik je aan om die in alles door te trekken! Hiervoor is het belangrijk je doelgroep goed te kennen en te begrijpen. Heb je een leuk idee, maar weet je niet wie hiermee gebaat is, dan is de kans op succes erg klein. Luisteren, luisteren en nog eens luisteren dus!”