Nieuwe update 19.1.0: B2B app, nieuw thema Levi en meer

Het is weer tijd voor een nieuwe CCV Shop software update! Dit keer introduceren wij onder andere onze B2B app en het nieuwe thema Levi. Lees snel verder en ontdek de nieuwe mogelijkheden waar jij van kunt profiteren. 

B2B app

Verkoop je aan consumenten maar zou je ook aan bedrijven willen verkopen? Of verkoop je al B2B maar wil je jouw klanten nog beter kunnen bedienen? Met de B2B app kun je dit regelen. Hieronder vind je een overzicht van de nieuwe B2B mogelijkheden. De B2B app is alleen beschikbaar in het Enterprise pakket. Mocht je een ander pakket hebben, dan kun je jouw CCV Shop webshop eenvoudig upgraden naar het Enterprise pakket met behoud van je gegevens. Dit doe je in de onderhoudstool van jouw shop via “Startpunt > Mijn abonnement > Upgrade abonnement”.

Mogelijkheden B2B app

1. Betaalmethoden toewijzen aan gebruikers 
Wil je dat alleen loyale klanten gebruik mogen maken van de mogelijkheid om op rekening te betalen? Je kunt in de software selecteren welke betaalmethodes voor wie beschikbaar zijn. Hiervoor zijn er twee mogelijkheden:
– Betaalmogelijkheden per gebruikersgroep
– Betaalmogelijkheden per gebruiker

2. Speciale prijzen voor gebruikers
Hanteer je verschillende prijzen per type inkoper of heb je speciale prijsafspraken bij een bepaald volume? In de webwinkelsoftware van CCV kun je per gebruiker of gebruikersgroep prijzen instellen.

3. Assortiment afgestemd op gebruikers
Zowel op categorie- als productniveau kun je bepalen of producten wel of niet getoond worden aan gebruikers of gebruikersgroepen. Zo kun je bijvoorbeeld een selectie van producten maken die slechts voor een kleine groep gebruikers beschikbaar is.

4. Ordervelden per type klant bepalen
Geef aan welke ordervelden worden weergegeven en verplicht zijn in het bestelproces. Verkoop je ook aan consumenten via je webshop? Dan kunnen de ordervelden per type gebruiker (B2C of B2B) verschillen.

Instellingen

Je kunt de app downloaden in de CCV Shop App Store via “Startpunt > App Store”. Ook kun je hier de documentatie bekijken.

Prijzen inclusief en exclusief btw tonen

Je kunt prijzen zowel inclusief als exclusief btw tegelijkertijd tonen op jouw webshop. Daarnaast kun je ervoor kiezen om gebruikers vóór het inloggen prijzen inclusief btw te tonen en ná het inloggen enkel prijzen exclusief btw.

Instellingen
Je kunt dit instellen via “Startpunt > Mijn webshop > Instellingen > Algemeen > Algemene webshop instellingen.”

Login gebruikers met goedkeuring

Kies je ervoor om gebruikers te laten registeren op jouw webshop, dan kun je bij de loginmethodes ook kiezen voor een login met goedkeuring. Je kunt dan zelf bepalen of een gebruiker die zich heeft aangemeld wel of niet goedkeuring krijgt om klant te worden.

Instellingen
Je kunt dit instellen via “Startpunt > Mijn webshop > Instellingen Algemeen > Login systemen.” Bekijk hier de documentatie.

Thema Levi

Ons UX-team heeft de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuw thema, dat sinds januari is toegevoegd aan ons platform. Het nieuwe thema Levi geeft je vele nieuwe mogelijkheden om het uiterlijk van jouw webwinkel te bepalen, zoals een salesblok op de homepage en een productweergave waarbij de klant direct meerdere foto’s van het product kan bekijken.

Handleiding
Wil je het nieuwe thema Levi gebruiken en wil je er daarom echt álles over weten? Check dan de handleiding.

Instellingen
Je kunt het thema activeren via “Startpunt > Mijn webshop > Instellingen > Lay-out > Lay-out > Webwinkelthema’s.”

App Digitale producten: opslagruimte per pakket

Voorheen was de opslagruimte voor de app ‘Digitale producten‘ voor ieder pakkettype gelijk, namelijk 100 MB. Vanaf nu geldt voor de verschillende pakkettypes de volgende opslagruimte:

Enterprise: 5GB
Pakket L: 1GB
Pakket M: 250MB
Pakket S: 100MB

Bonnenprinter

Met de CCV Shop bonnenprinter app kun je eenvoudig al jouw orders afdrukken met jouw bonnenprinter. Handig wanneer je bijvoorbeeld gebruikmaakt van bezorgen en afhalen en klanten wilt voorzien van een bon. Je kunt met deze app meerdere printers toevoegen. Let op: je kunt enkel de Epson TM-T88VI printer gebruiken met deze app.

Instellingen

Je kunt de app downloaden in de CCV Shop via “Startpunt – Mijn webshop – App Store.” Bekijk hier de handleiding.

Wat hebben we nog meer ontwikkeld?

Uitbreiding modulaire pagina’s

In een eerdere update hebben we diverse pagina’s vervangen door modulaire pagina’s zodat je meerdere paginatypen op één pagina kunt plaatsen. De volgende pagina’s zijn nu ook vervangen door modulaire elementen:
– FAQ
– Contact
– Algemene voorwaarden
– Homepage
– Standaard pagina
– Nieuwsbrieven
– Aanmelden nieuwsbrieven

Instellingen
Je kunt dit instellen in de onderhoudstool via: “Startpunt – Mijn webshop – Mijn pagina’s”. Bekijk hier de documentatie.

API uitbreidingen

Dankzij de API heb je veel mogelijkheden om data in jouw webwinkel van buitenaf te benaderen en aan te passen. Er is weer een update gelanceerd die de nieuwe API elementen evenals uitbreidingen bevat.

CCV Online Payments

Het CCV Online Payments dashboard geeft momenteel enkel aan of een betaling is geslaagd. Je kon niet zien waarom een betaling niet geslaagd is. Dit is nu aangepast en je krijgt een melding die verklaart waarom de betaling niet geslaagd is.

Orderregels

Het is nu mogelijk om de orderregels op de factuur/pakbon te sorteren op productnaam.

Btw percentage zichtbaar op factuur per product

Op de factuur wordt per product specifiek weergegeven welk btw-tarief geldt. Zo kun je eenvoudig zien aan welk BTtarief producten worden verkocht. Erg handig voor de boekhouding van je klant. Bekijk hier de handleiding over btw.

Vragen?

Mocht je vragen hebben over deze update, neem dan contact op met ons supportteam.