Update Coronavirus: we blijven je ondersteunen!

Het Coronavirus stelt ons allemaal, zowel privé als professioneel, voor nooit geziene uitdagingen. Velen onder jullie worden geconfronteerd met sluiting van hun zaak. Anderen zijn genoodzaakt om maatregelen te nemen tegen de verdere verspreiding van het virus.

Bij CCV blijven wij ook nu onze dienstverlening verderzetten zodat het betalingsverkeer niet stil komt te liggen! Onze medewerkers staan voor je klaar om al jullie vragen te beantwoorden.

 

Wij hebben alvast enkele FAQ's opgesteld om jou optimaal te ondersteunen.

 • Ik dreig in de financiële problemen te komen door de coronamaatregelen. Hoe kan CCV mij helpen?

  Wij begrijpen dat het coronavirus en de maatregelen van de regering grote financiële gevolgen hebben voor jou als ondernemer. Deze financiële impact merken wij ook.

  Klanten die door het coronavirus en de bijhorende maatregelen in de problemen zitten of dreigen te komen, willen we zo goed mogelijk helpen. Tegelijkertijd doen wij er alles aan om het elektronische betalingsverkeer draaiende te houden.

  Verwacht je niet langer aan je betalingsverplichting te kunnen voldoen, dan adviseren wij om hier een aanvraag tot betalingsuitstel in te dienen. Op die manier hopen we jou als klant te helpen in deze moeilijke tijden.

 • Kan ik mijn (huur)contract tijdelijk stopzetten?

  We begrijpen de moeilijke periode die veel klanten nu doormaken en zullen al het mogelijke doen om met je mee te denken. Helaas is het niet mogelijk om contract tijdelijk stop te zetten. Dit geldt voor zowel een huur- als een servicecontract.

 • Mijn zaak moet sluiten, maar ik wil wel graag via take-away online verder verkopen?

  Moet je zaak sluiten, maar heb je de mogelijkheid om je klanten via online bestelling en afhaling te bedienen, dan ondersteunt CCV je graag met een webshop met bestel– en afhaalmodule.

  Hoe kunnen wij jou helpen?

  - Wij bouwen voor jou een webshop met bestel – en afhaalmodule in een responsive basis lay-out geschikt voor de horeca sector.

  - We laden je productenlijst op

  - We koppelen je betaalmodule CCV Online Payments aan je webshop. Zo kan je eenvoudig transacties ontvangen.

  - Onze experts zorgen ervoor dat jouw algemene voorwaarden toegevoegd worden.

  - Om je snel te kunnen laten van start gaan, sturen we jou een handleiding toe.

  Interesse? Contacteer ons vrijblijvend.

 • Kunnen jullie mijn transacties gratis aanbieden?

  We begrijpen de moeilijke periode die veel klanten nu doormaken en zullen al het mogelijke doen om met je mee te denken.

  Voor wat betreft de transacties rekent CCV geen maandelijkse abonnementskost. Wanneer je dus geen transacties doet, wordt er ook niks aangerekend.

  Sinds 1 januari 2020 heeft CCV nieuwe transactie tarieven. Hierbij zijn alle Bancontact transacties onder de € 5 steeds gratis.

  Beschik je nog niet over de nieuwe tarieven, contacteer ons

 • Ik wil graag aan huis bezorgen. Kan ik een (extra) mobiele betaalterminal aanschaffen?

  We zijn blij dat je niet bij de pakken blijft zitten en staan klaar om je hierbij te ondersteunen. Met onze mobiele betaalterminals kan je je klanten makkelijk laten afrekenen aan de deur en hoeft er geen uitwisseling van cash geld te gebeuren.

  Je kan kiezen tussen een betaalterminal met 4G verbinding, de CCV Mobile of je kan de CCV Mini koppelen met je smartphone.

 • Kan ik mijn betaalterminal buiten de deur gebruiken voor bijvoorbeeld bezorging?

  Als je een mobiele betaalterminal (VX680GPRS, CCV Mini, V400M) hebt, kun je deze buiten de deur gebruiken. Heb je een vaste (bekabelde) automaat (VX520, VX570,  P400, VX820)? Dan kun je deze niet buiten de deur gebruiken. Wil je een extra mobiele betaalterminal aanschaffen? Kies dan voor een terminal met 4G internetverbinding (CCV Mobile) of koppel de betaalautomaat aan je telefoon (CCV Mini). Wij helpen je graag verder.

 • Ik moet mijn bedrijf voorlopig sluiten. Mag ik mijn betaalterminal uit het stopcontact halen?

  Als je een mobiele betaalterminal (VX680GPRS/Wifi, CCV Mini, V400M) hebt, dan werkt deze met een batterij. Bij een batterij die lang niet wordt gebruikt, kan er diepontlading ontstaan en dat wil je natuurlijk voorkomen. Bekijk de richtlijnen voor het gebruik van je batterij.

 • Hoe maak ik mijn betaalterminal schoon?

  Om je betaalterminal schoon te maken, kan je gebruik maken van ontsmettingsgel. We raden echter aan om de gel niet meer dan 2 x per dag te gebruiken om problemen met de hardware te vermijden.

  Je kan de klant ook vragen om zelf zijn/haar handen te ontsmetten voor en na gebruik van de betaalterminal of om contactloos te betalen. Contactloze betalingen tot 25 euro vereisen geen pincode.

 • Tot welk bedrag kunnen mijn klanten contactloos betalen (zonder pincode)?

  Je klanten kunnen tot €50,- contactloos betalen zonder pincode. Vanaf € 50,- is een pincode nodig. Als alle (losse) contactloze betalingen samen de €100,- passeren, dan moet de klant alsnog de pincode intikken.

  Voorheen waren de bovenstaande limietbedragen respectievelijk €25,- en €50,-, maar vanwege het coronavirus zijn de limieten door de banken verhoogd. Door deze maatregel hoeven je klanten minder vaak de betaalterminal aan te raken, waardoor de kans op besmetting met het coronavirus wordt verkleind.

  De bank van de kaarthouder bepaalt de (besteding)limiet van de bankkaart.

Ondernemen tijdens de coronacrisis

Mogelijk heb je jouw zaak moeten sluiten en ben je op zoek naar creatieve manieren om verder te werken. Wij spraken enkele ondernemers die op een originele manier hebben ingespeeld op deze situatie.

Shopaholic storage
Shopaholic Storage

"Voor ik de winkel open, zorg ik ervoor dat de pashokjes en spiegels goed ontsmet zijn. Bij het binnenkomen vraag ik steeds of mensen hun handen willen ontsmetten en een mondmasker nemen."

Lees hoe Mimi omgaat met de coronamaatregelen
restaurant FAIM

Restaurant FAIM

"We zijn geëvolueerd van telefonische bestellingen met een bijhorend Excel-bestand naar online bestellingen via de webshop. Hij is ook heel laagdrempelig waardoor we de bestellingen week na week zagen toenemen."

Ontdek hoe restaurant FAIM toch maaltijden bleef leveren

Laat je klanten veilig betalen met Payconiq!

Jouw klant hoeft enkel de code op jouw betaalterminal te scannen en te bevestigen met een pincode. De klant hoeft het juiste bedrag dus niet meer in te tikken of de Payconiq-sticker in te scannen en jij ontvangt altijd het correcte bedrag!